Αιματολογική Κλινική

Η Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική του ΠΓΝ Έβρου Ιδρύθηκε το 1987 με το ΠΔ 459/87 (ΦΕΚ 215/8-12-87) και εγκαταστάθηκε στο νέο νοσοκομείο με την Υ4α /29261/03 (ΦΕΚ 750/11-6-2003) υπουργική απόφαση εγκατάστασης. Η κλινική αποτελεί το μοναδικό τριτοβάθμιο κέντρο διάγνωσης και θεραπείας αιματολογικών νοσημάτων στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και είναι η μεγαλύτερη Πανεπιστημιακή Αιματολογική κλινική της βορείου Ελλάδος.

Η κλινική διαθέτει τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας και ανεξάρτητο εργαστήριο και έχει δυνατότητα νοσηλείας και θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενών με σχεδόν όλη τη γκάμα αιματολογικών νόσων. Επιπρόσθετα, προσφέρει προπτυχιακή εκπαίδευση και άσκηση σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πλήρη εκπαίδευση για ειδικότητα της Αιματολογίας και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο με πολλές διακρίσεις σε υψηλού κύρους επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Στην Aιματολογική Κλινική αντιμετωπίζονται ασθενείς με αιματολογικές νεοπλασματικές νόσους (οξείες και χρόνιες λευχαιμίες, λέμφωμα Hodgkin, non-Hodgkin λέμφωμα, πολλαπλούν μυέλωμα, μυελοδυσπλαστικά και Μυελοϋπερπλαστικά σύνδρομα) και άλλα νοσήματα του αιμοποιητικού συστήματος (αναιμίες, θαλασσαιμίες, μυελικές απλασίες & διαταραχές πήξης του αίματος). Η κλινική εφημερεύει σε καθημερινή 24ωρη βάση για αιματολογικά νοσήματα, και καλύπτεται ιατρικά απο 2 μέλη ΔΕΠ, 4 Ειδικούς Αιματολόγους, 3 ειδικευόμενους και ένα αγροτικό ιατρό. Νοσηλευτικά υποστηρίζεται από 24 άτομα.

7
Ειδικευμένοι Ιατροί
3
Ειδικευόμενοι Ιατροί
2
Παρασκευάστριες
7
Ερευνητές